Naast de zorg en onze gasterij zijn wij ook nauw betrokken bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarom zijn wij ook officieel ‘Gastheer’ van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Als ‘gastheer’ kunnen wij u meer vertellen over de activiteiten, natuur en de geschiedenis van ”ons” park.

Paardenhouderij de Havezathe ligt ook aan de voet van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Vanuit onze locatie heb je een uitstekende aansluiting op de verschillende routes voor de wandel- fiets- en paardensport.

Wandelen

Wandelen in de Utrechtse Heuvelrug is bij uitstekt één van de populairste activiteiten. In ons bos vind je dan ook 56 geregistreerde wandelroutes die kunnen varieren van twee tot 21 kilometer, dus voor ieder wat wils.

Paardrijden

Onze locatie is uitermate geschikt om in te haken op de ruiterpaden. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft zo’n 60 kilometer aan gemarkeerde ruiter-en menpaden. Deze paden leiden je langs afwisselende landschappen als bossen, vennen, open vlaktes en heide. En de Utrechtse Heuvelrug doet zijn naam ten goede, want het terrein wisselt behoorlijk van hoogtes. Alle paden zijn toegankelijk voor ruiters en mennen.

Fietsen

Op de fiets kun pas echt goed de Utrechtse Heuvelrug verkennen. Of je dit op de gewone fiets doet, een racefiets of met de mountainbike. In ons Nationaal Park zijn er tal van routes waarmee je dit gebied kan verkennen.

Bekijk ook eens de website www.opdeheuvelrug.nl en ontdek de routes.

Mountainbiken

De Heuvelrug beschikt over zo’n 73 kilometer aan mountainbikeroutes verdeeld over zeven routes. Met smelle bospaden, venijnige afdalingen en uitdagende heuvels. Voor iedere mountainbiker is er een passende uitdaging in het Nationaal Park.

Kijk voor meer informatie over het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op http://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/nl